1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. РПЦЗ підтримала віруючих канонічної Православної Церкви в Україні

РПЦЗ підтримала віруючих канонічної Православної Церкви в Україні

Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і віруючих УПЦ підтримали ієрархи Російської Зарубіжної Церкви.

Сайт РПЦЗ після засідання Архієрейського Синоду РПЦЗ, яке відбулося з 26 по 28 квітня в Нью-Йорку, опублікував Заяву Архієрейського Синоду Руської Зарубіжної Церкви на підтримку канонічної Української Православної Церкви. У ньому говориться, що, намагаючись створити «автокефальну церкву» на місці канонічної УПЦ, політики мають на меті розпалювання ворожнечі та негараздів в Православному народі України.

«Mи, члени Архієрейського Синоду Руської Зарубіжної Церкви, що несуть своє служіння в Північній Америці, Європі та Австралії, з болем душевним бачимо, як на священній землі Київської Русі, дорогий нам Землі Української, підступні політичні устремління знову, як це вже траплялося в історії, підноситься під личиною якоїсь релігійної діяльності, але з очевидною метою розпалювання ворожнечі і негараздів в Православному народі, з наміром порушити Церковний розкол», – йдеться у зверненні.

Зарубіжні православні ієрархи вважають, що влада намагається створити «особливу “автокефальну церкву” на місці канонічної, всіма визнаної Української Православної Церкви, очолюваної Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Ця Церква з 1990 року володіє автономією, тобто, самостійністю і незалежністю в своєму управлінні. Перед нами ні що інше, як лукаве намагання використовувати релігійні почуття і підпорядкувати їх політичним цілям сьогоднішньої влади, що прямо суперечить переданню та канонічним нормам Святої Православної Церкви».

«Даною заявою ми висловлюємо нашу повну підтримку Блаженнішому митрополиту Онуфрію, так само і його побратимам-архіпастирям, духовенству, чернецтву та пастві єдиної канонічної Української Православної Церкви та з любов’ю схиляємося перед їх сповідницьким подвигом. Ніякі зміни в житті Церкви не можуть бути ініційовані і нав’язані їй світським начальством. Нинішні спроби вплинути на життя Церкви ззовні лише оголюють суто нецерковні спонукання і цілі намагаються їх здійснити», – підкреслює Архієрейський Синод РПЦЗ.

На закінчення священноначалля РПЦЗ закликало всіх «молитися за канонічну Православну Церкву на Землі Українській, щоб справжня спроба церковного розколу звернулася в ніщо».

Попередній запис
Предстоятель УПЦ молився за мир в Україні в Храмі Гробу Господнього
Наступний запис
На Волині намагаються захистити пам’ятки архітектури від руйнування “Київським патріархатом”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее