1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Російські щури завелися, ми їх викуримо», – активісти ПЦУ в Дунаєві про односельців з УПЦ

«Російські щури завелися, ми їх викуримо», – активісти ПЦУ в Дунаєві про односельців з УПЦ

Парафіяни храму УПЦ святого великомученика Димитрія Солунського села Дунаїв Кременецького району Тернопільської області, захопленого прихильниками ПЦУ ще 10 лютого, розповіли подробиці міжконфесійного протистояння, яке розділило їхнє село за релігійною ознакою.

Доступ вірян до храму заблокували після зборів, які провів у місцевому Будинку культури директор школи. На відео, яке опублікував «Перший Козацький», можна почути, як прихильники ПЦУ, що стоять перед храмом, говорять про священнослужителів канонічної Церкви як про «російських щурів, яких потрібно викурити», а також інші їхні «аргументи», спрямовані проти УПЦ та її вірян.

Також перед зборами прихильники переходу провели в селі опитування, збираючи підписи на підтримку нової церковної структури.

«Вони обманювали: провели опитування, хто за те, “щоб не платити податки на Росію”. Потім нас перестали пускати в храм, блокували вхід. Отця Анатолія, який відслужив у нас 29 років, називали московським попом. Поліція ніяк не реагує», – розповіла парафіянка захопленого храму, додавши, що зараз віряни УПЦ змушені молитися в невеликому будиночку на території храму. При цьому загарбники, які до цього взагалі до церкви не ходили, заволоділи церквою просто тому, що захотіли собі «український храм».

Попередній запис
У Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного домуУ Красносілці сім’ю священика УПЦ виселяють з церковного дому
Наступний запис
«Служіння Церкви – нести світло Істини», – речник УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее