1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Російський ієрарх УПЦ КП колегам з ПЦУ: Ви робите із себе посміховисько

Російський ієрарх УПЦ КП колегам з ПЦУ: Ви робите із себе посміховисько

Не можна чекати визнання Церкви, в якій беззаконня роблять законом, написав ієрарх ПЦУ Іоасаф Шибаєв на своїй сторінці у Facebook, відповідаючи на заяви «священнослужителів», що підтримують дії керівництва ПЦУ щодо «патріарха» Філарета.

«Звертаюся до вас, владики – не робіть себе посміховиськом на весь світ. Ясно, що Ви схвалюєте беззаконня на догоду Предстоятелю. Одна справа, коли ваше традиційне лизоблюдство перебуває у вузькому вашому колі. І зовсім інше враження вона справляє, коли воно показується на весь світ», – закликав Шибаєв.

На його думку, дивно чекати визнання української автокефалії від світового Православ’я в такій ситуації, коли беззаконня робиться законом.

«Ніколи і ніхто з Православних Християн не узаконить втручання архієреїв в чужі єпархії. І не кивайте на Томос, на Статут. У Томосі і в Статуті не можуть перебувати положення, які явно суперечать канонічному Праву Церкви, яка б “більшість” за це не виступала. І вже тим більше смішно виглядає показування пальцем один на одного і нагадування про те, як колись хтось від когось пішов теж незаконно», – зазначив він.

«Митрополит» підкреслив, що «незаконні дії не створюють законного прецеденту для Церкви, коли б і ким би вони не здійснювалися».

«А ось для вашого вузького кола ці беззаконня можуть створити прецедент, з вашого загального сьогоднішнього схвалення. Сьогодні ви незаконно відібрали у Патріарха храм. А завтра у будь-кого з вас відберуть не тільки храм, а й єпархію», – підсумував Шибаєв.

Попередній запис
Австралійський ієрарх Фанару розповів про мужність свого патріарха в українському питанні
Наступний запис
Філарет відмовився коментувати рішення зустрічі «священиків» Києва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее