1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Російський громадянин, «архієпископ» УПЦ КП Климент закликає світову спільноту звернути увагу на біди його церкви у Криму

Російський громадянин, «архієпископ» УПЦ КП Климент закликає світову спільноту звернути увагу на біди його церкви у Криму

Якщо в Київського патріархату заберуть кафедральний собор у Сімферополі, «архієпископ» Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту про персональні санкції проти організаторів знищення ПЦУ в Криму. Про це він заявив на прес-конференції «Знищення української церкви в окупованому Криму», пише Укрінформ.

“Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску. – ред.) і ліквідації Української Церкви на теренах Криму були введені персональні санкції, і не тільки щодо тих, хто підписав цю постанову (про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, – ред.), а й безпосередньо проти керівництва Російської Федерації”, – зазначив «архієпископ».

Крім того, він очікує від Міністерства юстиції України порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Нагадаємо, 5 лютого російська влада у Криму надіслала на адресу управління Кримської єпархії лист про розірвання угоди від 2002 року про надання УПЦ КП приміщення у Симферополі для Кафедрального собору і управління єпархії.

Як повідомлялось раніше, це приміщення насправді не має стосунку до діяльності церкви та використовується як комерційна нерухомість.

Власник бізнесу в Криму та російський громадянин Климент вважає, що в разі ліквідації кафедрального собору вісім кримських парафій, розташованих у сільській місцевості, теж припинять свою діяльність. Який тут може існувати логічний зв’язок, сформулювати важко.

Попередній запис
ПЦУ каратиме священиків, які агітуватимуть напередодні президентських виборів
Наступний запис
Чому ПЦУ не хоче реєструватись у Криму, якщо це зробив Київський патріархат?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее