1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Розслідування» про «єпископів» УПЦ КП – під ударом Іоасаф Шибаєв

«Розслідування» про «єпископів» УПЦ КП – під ударом Іоасаф Шибаєв

Радикальні прихильники ПЦУ поширили в своїх пабліках і сайтах відео, в якому наводять факти з біографій нових “єпископів” УПЦ КП. Верхівка ПЦУ на чолі з Епіфанієм перебуває в конфлікті зі своїм колишнім духовним керівником Філаретом, нагадує видання vesti.ua.

Автори відео перелічують свіжоспечених “архієреїв” “Київського патріархату” – їх висвятили наближені до Філарета учасники УПЦ КП. Серед новобранців дійсно багато “цікавих особистостей” – всі вони раніше служили в УПЦ КП, УАПЦ і навіть в куди більш екзотичних релігійних новоутвореннях. Чого вартий тільки персонаж, який стояв біля витоків секти шанувальників “Патріарха Мойсея”, але автори “розслідування” нападають на одного зі стовпів УПЦ КП – “митрополита” Білгородського і Обоянського Іоасафа.

Ця людина керувала і продовжує керувати однією з єпархій КП в Росії – його діяльність в сусідній країні раніше оцінювалася автокефалістами виключно високо. Але після того, як над Україною засяяв Томос, Іоасаф зберіг вірність Філарету. Тоді в ПЦУ розраховували на представництво в РФ – хоча б для того, щоб експлуатувати тему репресій проти ПЦУ.

Попередній запис
У Подгориці гуляли два дні: як чорногорці святкували зміну влади
Наступний запис
Новий глава БПЦ буде піднесений до сану митрополита 6 вересня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее