1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Розрив спілкування з боку РПЦ – сатанинські дії», – фанаріоти намагаються переконати прихожан-росіян ігнорувати рішення Руської Церкви

«Розрив спілкування з боку РПЦ – сатанинські дії», – фанаріоти намагаються переконати прихожан-росіян ігнорувати рішення Руської Церкви

Митрополит Пісидійський Сотирій направив вірних Екзархату Сіде і Анталії окружне послання, в якому повідомив, що ніхто «не має права втручатися у внутрішні справи іншої єпархії без відома єпископа» і вказувати, в яких храмах причащатися. Текст послання опублікував сайт Alanya Orthodox, повідомляє СПЖ.

Митрополит Сотирій підкреслив, що за управління паствою несе відповідальність єпископ єпархії і ніхто інший.

«Інший, ким би він не був, не має права втручатися у внутрішні справи іншої єпархії без відома єпископа, – заявив ієрарх, звертаючись до вихідців з Росії, які мешкають у Туреччині. – Отже, ні священнослужителі, ні миряни не зобов’язані підкорятися вказівкам інших єпископів, митрополитів або патріархів, а тільки свого єпископа чи митрополита».

Таким чином, переконаний екзарх Сіде і Анталії, рішення Синоду РПЦ про розрив євхаристійного спілкування з Константинополем не має ніякої сили «перед Христом і єдиною святою Церквою».

«Тому не відчувайте почуття провини з приводу того, що ви не надасте їм ніякого значення, – звернувся до духовенства і мирян Пісидійської митрополії представник Константинопольського Патріархату. – Хвилюватися повинні ті (які б високі церковні звання та сани вони не мали), хто своїми антиканонічними діями з погрозами шукають можливість віддалити вірян від Церкви, перервати їхнє спілкування зі своїми священиками і єпископом, закликаючи вірян не сповідатися і не причащатися. Ці їхні дії приносять радість лише антихристу, який бореться з Христом і Його Церквою. Всі вдумливі люди глибоко засмучені подібними сатанинськими діями».

Попередній запис
У Рівненській єпархії обікрали храм УПЦ
Наступний запис
В Одесі намагались підпалити храм УПЦ у дитячому реабілітаційному центрі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее