1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Розпочинає роботу Священний Синод Елладської Церкви

Розпочинає роботу Священний Синод Елладської Церкви

Вперше після відкриття храмів і всього лише через добу після прийняття спільного рішення міністрів про обмеження в храмах (з 5 червня) в Греції триває засідання Священного Синоду Елладської Церкви. Засідання ведеться з урахуванням заяви, з якою виступив глава Константинопольської церкви, що висловився з питання Святого Причастя. Про це повідомляє сайт orthodoxianewsagency.gr.

Архієреї обговорюватимуть лист патріарха Варфоломія, а також заходи, які будуть діяти в храмах з п’ятниці. Повідомляється, що рішення міністрів може бути продовжено на триваліший термін, але не виключено, що буде ослаблення деяких заходів для монастирів.

Будь-які рішення будуть прийматися при узгодженні з епідеміологічної комісією.

Очікується, що в засіданні Священного Синоду сьогодні візьме участь і міністр національної оборони, а завтра Синод відвідає міністр охорони здоров’я. Церква передасть міністерствам обладнання в допомогу.

Нагадаємо, Священний Синод ЕПЦ отримав лист Вселенського Патріарха, який він направив Главам Помісних Церков. У документі йдеться про різні і незвичні способи причащання віруючих та відзначається, що Церква залишається безмовною і не приймає участі в таких сумнівних заходах, не беручи заборон, врегулювання і втручання.

Попередній запис
У Туреччині дозволили відкрити храми
Наступний запис
Предстоятель РПЦ привітав Главу Польської Церкви з річницею інтронізації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее