1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Розкол для УПЦ – це як ЛДНР для України, – владика Антоній

Розкол для УПЦ – це як ЛДНР для України, – владика Антоній

На думку Керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, спроби держави легалізувати УПЦ КП і до нього приєднати УПЦ – це те ж, що відновлювати єдність української держави шляхом визнання «ЛДНР» і приєднання до неї України. Таку думку ієрарх висловив в інтерв’ю для «Realist», пише СПЖ.

Митрополит Антоній вказує на те, що таку проблему як розкол потрібно долати, а не узаконювати. «Як «ЛДНР» повинні повернутися до складу України, так і УПЦ КП, а також і УАПЦ повинні повернутися до складу УПЦ, і тоді буде єдина Церква. І ми готові до діалогу, ми створили відповідну комісію, а з боку УПЦ КП такої комісії досі не створено», – підкреслює ієрарх.

Об’єднання ж безумовно можливо, «але це питання бажання і волі тих, хто скоїв цей розкол, тих, яких не визнає як Церква жодна з Помісних Православних Церков». Також владика нагадав, що з існуючих в нашій країні, Помісні Православні Церкви визнають тільки УПЦ.

«Оскільки люди пересварилися між собою, оскільки у нас є війна, а війна відбувається саме тоді, коли люди перестають говорити один з одним, перестають бути в змозі діалогу і беруться за зброю, відповідно нам потрібно говорити. Тобто ми повинні визнати, що всі сили, які зараз є в країні – як релігійні, так і політичні – всі вони мають право на подальше існування в Україні. Тобто не можна вигнати з України ні нашу Церкву, ні Київський патріархат, ні греко-католиків, ні протестантів. Так само і в політиці», – пояснив митрополит Антоній.

Попередній запис
Протоієрей УПЦ: Церква живе за своїми законами, а не політичною доцільністю
Наступний запис
Зоря звинуватив Константинопольський патріархат у співпраці з Путіним

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.