1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Релігієзнавиця розповіла, хто в Україні «на шляху до ПЦУ»

Релігієзнавиця розповіла, хто в Україні «на шляху до ПЦУ»

Релігієзнавиця Віта Титаренко в ефірі “5 каналу” розповіла, коли поновиться активний перехід вірян до Православної церкви України.

“Сьогодні є сенс говорити про певне сповільнення. Перша хвиля пройшла. Здається, що друга хвиля почнеться тоді, коли активнішим стане процес визнання Православної церкви України. Він обов’язково почнеться. Але мусимо пам’ятати про те, що механізм сповільнення закладений і в самій Україні. Позаяк на місцях ми бачимо штучне гальмування процесів переходу. Знаємо прецеденти, коли держслужбовці, які виконують свої прямі обов’язки по перереєстрації статутів, потім зазнають гонінь, утисків тощо. Це ніяк не сприяє цій ситуації”, – сказала Титаренко.

Вона додала: “На сьогодні з останніх соцопитувань, що я пам’ятаю, Київський міжнародний інститут соціології зазначає, що більш як 50% вірян відносять себе до ПЦУ. Попри те, що парафій менше. В той же час, здається, 14% все ще прихильники УПЦ (МП). І 16% – ті, які відносять себе до православ’я, але без конфесійної приналежності. Це оцей транзитний варіант, який, так би мовити, ще на шляху до”.

Де поділися ще 20% «умовно православних вірян», у матеріалі не вказано. Нагадаємо, згідно з соціологією, якою зараз користуються у таборі ПЦУ, понад 70% українців вважають себе православними, з них 52% (по іншій версії 44%) визначились як віруючі ПЦУ.

Попередній запис
Румунська Церква закликала почати готувати Загальноправославну зустріч
Наступний запис
Говоруна взяли на зарплату на Фанарі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее