1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Релігієзнавець Олександр Саган заявив про фізичну небезпеку для Вселенського Патріарха збоку РПЦ

Релігієзнавець Олександр Саган заявив про фізичну небезпеку для Вселенського Патріарха збоку РПЦ

Експерт з питань релігії Олександр Саган у своєму блозі на lb.ua заявив, що життю та здоров’ю Вселенського Патріарха Варфоломія у зв’язку з «українським питанням» загрожує чимала прихована небезпека. «Сподіваюся, що відповідальні за безпеку Патріарха Варфоломія особи усвідомлюють усю глибину загроз його життю, які нині актуалізовані явно і не явно», – наголошує релігієзнавець.

Також Саган звертається до досвіду 20-х років, коли РПЦ перебувала під тиском більшовицького режиму, була розколота створенням владою «обновленської» церкви, як і сам Константинопольський Патріархат, котрий також мав у цей час проблеми з виникненням розкольницької структури на своїй території. Саме в цей час експерт побачив поле для можливостей затягувати процес підписання Томоса для Польської Православної Церкви та натякнув на «існування прообразів Новічка», через які, як він припускає, помер один з  Константинопольських Патріархів.

На ці думки експерта наштовхнули заяви представників РПЦ на можливі загострення через створення в Україні паралельних церковних юрисдикцій в обхід канонічної УПЦ.

Попередній запис
Полтавська обласна рада розгляне «автокефальне питання» на найближчій сесії
Наступний запис
Протоієрей Миколай Данилевич: Галас навколо Томоса завершиться «пшиком»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее