1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Релігійна стабілізація буде досягнута, коли ПЦУ поверне захоплене, – керуючий справами УПЦ

Релігійна стабілізація буде досягнута, коли ПЦУ поверне захоплене, – керуючий справами УПЦ

27 жовтня 2020 року керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) взяв участь у конференції, присвяченій 30-річчю дарування Патріархом Московським і всієї Русі Алексієм ІІ Грамоти про незалежність та самостійність Української Православної Церкви. Владика зачитав вітальне слово Предстоятеля УПЦ Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, а також окреслив коло проблем, з котрими зустрілась Православна Церква в останні роки.

«Представники “ПЦУ” стверджували, що з нашої Церкви до них добровільно перейшли 500-600 громад. Це твердження є далеким від дійсності. Добровільно до розкольників перейшли 84 громади. Ще 122 були захоплені прихильниками “ПЦУ” за допомогою сили. А 220 громад постраждали від незаконної перереєстрації їхніх статутів у юрисдикцію “ПЦУ”, – зазначив у своїй доповіді митрополит УПЦ. – Справжня стабілізація міжконфесійної ситуації в Україні відбудеться тільки після скасування всіх антицерковних законів, виконання рішень суду з повернення захоплених храмів УПЦ та зупинення практики церковного рейдерства».

Також, зі слів владики, триваючі захоплення храмів УПЦ вказують на те, що “ПЦУ” планує й надалі збільшувати кількість своїх храмів за рахунок рейдерства майна Української Православної Церкви.

Правблог

Попередній запис
Всі, хто втягнувся в авантюру «ПЦУ», отримали проблеми в себе, – спікер УПЦ
Наступний запис
На Буковині освятили хрести для нового храму громади УПЦ, що постраждала від рейдерів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее