1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Релігійна громада УПЦ у селі Доросині збережена та молиться у домовому храмі

Релігійна громада УПЦ у селі Доросині збережена та молиться у домовому храмі

Прихожани храму святого апостола Луки УПЦ села Доросині, котрий оголосила своїм новоутворена організація ПЦУ, вже дві неділі поспіль збираються на молитву в тимчасовому пристосованому приміщенні. Нагадаємо, за результатами зборів територіальної громади села Доросині Рожищенського благочиння старовинний Свято-Луківський храм перейшов у розпорядження прихильників ПЦУ. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ.

За опублікованими підсумками зібрання жителів села, 90 присутніх на заході 17 лютого проголосували за перехід до ПЦУ, 20 висловились проти. Настоятель храму ієрей Анатолій Дем’янчук відмовився зраджувати священицькій присязі та лишився в УПЦ. Також з ним відійшов основний актив громади.

Як повідомив попередній настоятель храму УПЦ отець Євгеній Срібний, котрий приїздив у Доросині підтримати своїх колишніх прихожан, значна частина вірян відмовилась брати участь у зборах територіальної громади, плюс до того 20 чоловік, які все ж таки прийшли на цей захід, однозначно виступили проти зміни юрисдикції.

Однак перед громадою постало питання, де збиратись на Богослужіння: настоятель отець Анатолій у селі не проживає, церковної хати у розпорядженні віруючих нема.

Зі слів отця Євгенія, одна з сімей, котрі є прихожанами УПЦ, переїхала з Доросинь до іншого населеного пункту, і їхнє помешкання залишилось вільним. Розуміючи складну ситуацію, люди надали громаді УПЦ доступ до свого житла. У першу неділю на Богослужіння в домовий храм прийшло близько 30 віруючих.

Попередній запис
Єпископ Баришівський Віктор зустрівся з Єрусалимським Патріархом Феофілом ІІІ
Наступний запис
Довелося купити пилосос: клірик ПЦУ обурений станом храму в Жидичині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее