1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рейдери ПЦУ намагались захопити приміщення громади УПЦ в Сумській єпархії

Рейдери ПЦУ намагались захопити приміщення громади УПЦ в Сумській єпархії

3 червня 2020 року рейдерська група у складі двох «священиків» ПЦУ та двох представників праворадикального угрупування увірвались до приміщення, яке використовує Свято-Покровська громада УПЦ в с. Земляне Краснопільського району Сумської області. Про це повідомляється на сайті Сумської єпархії УПЦ.

«До управління Сумської єпархії надійшло повідомлення від священника з села Рясного про те, що група осіб у складі кліриків так званої “Сумської єпархії ПЦУ” “священиків” Івана Малюка та Ігора Ханюкова, а також двох осіб, що назвали себе членами “Правого сектору”, самовільно вдерлися до приміщення, яке було передане православній громаді Покрова Божої Матері с. Земляне Краснопільського району та було пристосоване для проведення богослужінь.

Зазначені особи ображали православних мешканців села, священика, вимагали від людей змінити свою конфесійну приналежність та перейти до ПЦУ, погрожували їм у разі незгоди», – повідомляється на єпархіальному сайті.

Віряни фіксували те, що відбувалось, на відео. Діям церковних рейдерів завадив приїзд поліції.

«У черговий раз релігійна організація, що іменує себе “Сумська єпархія ПЦУ”, під керівництвом “архієпископа Мефодія” діями своїх співробітників спростувала усі заяви про прагнення до миру, а також залученням радикально налаштованих осіб, що поводились агресивно, що свідчить про її справжні наміри», – йдеться у повідомленні.

Управління Сумської єпархії УПЦ просить молитовно підтримати православну парафію Покрова Божої Матері с. Земляне Краснопільського району Сумської області.

Попередній запис
Як Харківська єпархія ПЦУ намагається отримати землі лісогосподарського призначення
Наступний запис
Новину про проект дослідження приєднання греко-католиків до ПЦУ назвали фейком та видалили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее