1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Радикали, як і раніше, будуть атакувати УПЦ, – політолог

Радикали, як і раніше, будуть атакувати УПЦ, – політолог

Від УПЦ буде залежати і другий обмін полонених, що посилює позиції Церкви в очах Президента, але навряд чи це якось може змінити ставлення до УПЦ праворадикальних елементів. Таку думку висловив політолог Кирило Молчанов, повідомляє СПЖ.

«В обмін полонених роль УПЦ була однією з ключових, нарівні з контактною групою в Мінську, – вважає Кирило Молчанов. – Українська Православна Церква була повноцінним суб’єктом, який дійсно допоміг здійснити обмін. Це чи не єдина структура, яка має свої парафії і свій вплив на тих територіях, які непідконтрольні української влади, і вона може допомагати тим, хто в полоні. Президент був змушений піти на цей крок: офіційно подякувати Блаженнішому Онуфрію, хоча, може бути, йому і не сильно хотілося б, тому що він відверто виступає за створення Української Помісної Церкви на базі «Київського патріархату». Більш того, прес-служба написала, що Президент подякував главам «церков», хоча на фотографії видно, що на цій зустрічі був присутній тільки Митрополит Онуфрій. Тому, думаю, це було зроблено, щоб продемонструвати, що другий обмін полонених теж багато в чому буде залежати від УПЦ. Її роль не можна применшувати, тому Президент і заручився її підтримкою».

Все ж політолог вважає, що незважаючи на зміни ставлення до УПЦ, радикали навряд чи змінять свою тактику. «Нападки проходять по лінії різних політичних «яструбів», котрі асоціюються з «Народним фронтом» і з ультраправими організаціями, – вважає Молчанов. – Думаю, що вони будуть дотримуватися своєї тактики. Але на державному рівні ми навряд чи побачимо, що Президент буде це підтримувати, скоріше навпаки. Тобто того, про що ми постійно чули: прийняття антицерковних законів в парламенті, мало не захоплення Києво-Печерської лаври, швидше за все, таких глобальних потрясінь вдасться уникнути. Але локальні зіткнення триватимуть, тому що дуже багато праворадикалів вважають чи не основною проблемою в Україні наявність УПЦ. Навряд чи ми побачимо, що буде спад в цій їх антицерковній діяльності».

Попередній запис
Представник Тернопільської ОДА спростував міф про масові переходи в «Київський патріархат»
Наступний запис
Радикали з “С14” напали на офіс “СПЖ” у Києві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее