1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Радикали прийшли в Печерську Лавру звершити «молебень»

Радикали прийшли в Печерську Лавру звершити «молебень»

За повідомленням СПЖ, 7 березня група молодих людей звершила в Успенському соборі Києво-Печерської лаври «молебень». З ними була людина в рясі, яка представилася священиком «Київського патріархату».

Після такого дійства молоді люди, серед яких були соратники екс-глави УНА-УНСО Дмитра Корчинського, знімали себе і розповідали на відео, що Успенський собор і Трапезний храм повинні належати до Української Церкви, а не «Московської». Також вони анонсували, що найближчим часом буде повторна подібна акція.

У свіх заявах вони відзначають, що «Печерську лавру окупували агенти ФСБ», що вони «за перемогу української зброї над московськими окупантами!». Також з їх «перформансу» випливає, що «Все це – початок того, що у всіх «москальських церквах» тепер будуть проходити молебні Київського патріархату, автокефалії, кого завгодно, лише б не «москалів».

Молодики голосно заявили про те, що збираються «з часом і з Божою допомогою забрати все церкви», що «сьогодні прийшли в цю церкву і побули тут півгодини. Завтра прийдуть в іншу – і вийдуть через кілька днів. Потім прийдуть і не вийдуть вже ніколи».

СПЖ зазначає, що серед молодих людей, які проводили псевдомолебінь, була помічена Віта Заверуха, дівчина, яка любить фотографуватися на тлі нацистської свастики і не приховує своїх крайніх правих переконань.

Попередній запис
Бедь вважає, що Константинопольський патріархат збирається облаштуватися в храмі УАПЦ
Наступний запис
Львівська єпархія УПЦ спростувала неправдиву інформацію місцевого телеканалу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее