1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Рада розгляне антицерковний законопроект про перехід громад у ПЦУ 17 січня

Рада розгляне антицерковний законопроект про перехід громад у ПЦУ 17 січня

Верховна Рада розгляне 17 січня антицерковний законопроект № 4128 «Про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (стосовно змін релігійними громадами підпорядкування)». Про це повідомляють «Вести».

За даними видання, у парламенті набереться достатня кількість голосів, і законопроект приймуть у другому читанні.

Законопроект № 4128 вносить зміни у положення, котрими регулюється належність особи до релігійної громади – запроваджується термін «самоідентифікація», а також уточняється процедура зміни підпорядкування громади. На думку експертів, дана ініціатива направлена на те, щоб узаконити церковне рейдерство.

Раніше Священний Синод УПЦ закликав Верховну Раду відмовитись від розгляду антиконституційних законопроектів № 4128, 4511 та 5309, котрі «мають на меті юридичну ліквідацію Української Православної Церкви шляхом її рейдерського захоплення через зміну назви, протиправне втручання до органів управління та захоплення майна».

Також запропонував узаконити подібний механізм «почесний патріарх» ПЦУ Філарет. Він звернувся до Верховної Ради з проханням прийняти законопроект, у котрому буде визначений механізм обрання релігійного центру, повідомляє УНН.

Попередній запис
Митрополит Лука (Коваленко): політики хочуть прийняти закон, що легалізує рейдерство церков
Наступний запис
Громада села Лукашівка у Вінницькій області відмовилась переходити до ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее