1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Під час Томос-туру в Житомирі Порошенко подякував за прийняття законопроекту № 4128

Під час Томос-туру в Житомирі Порошенко подякував за прийняття законопроекту № 4128

Подячний молебень з приводу отримання Томосу і утворення ПЦУ з участю Петра Порошенка і колишнього глави УПЦ КП Філарета Денисенка пройшов сьогодні в Свято-Михайлівському соборі Житомира. Відеотрансляція заходу велася на сторінці Петра Порошенка в Facebook.

Після молебню «почесний патріарх» подякував Господу за «умови, щоб Варфоломій мужньо переніс скорботи від Московського Патріархату і виконав волю українських єпископів».

Також він подякував Верховній Раді, яка прийняла антицерковний законопроект № 4128, і заявив, що якщо Церква «не хоче служити цій землі, Україні», то нехай «шукає собі інше місце на землі».

Після Філарета слово взяв Петро Порошенко, який нагадав про те, що автокефалія української Церкви – це «чудо Господнє» і демонстрація Його милості у відповідь на «молитву багатьох поколінь і багатьох мільйонів українців».

«Господь послав нам єдину, помісну, автокефальну, канонічну, визнану світовим Православ’ям Православну Церкву України», – заявив глава держави і підкреслив, що ключове слово тут – «українська».

«Здавалося б, при чому тут держава? Без єдиної Церкви немає єдиної держави!», – пояснив Президент і також подякував народним депутатам за прийняття антицерковного законопроекту № 4128 про зміну релігійними громадами підпорядкованості. На його думку, цей закон необхідний для того, щоб «не дай Бог не було кровопролиття».

 

Попередній запис
Глава УГКЦ: жодна Церква не може одноосібно претендувати на храм Софії
Наступний запис
Клірики УПЦ підтримали громаду села Урвенна, яку хочуть перевести в ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее