1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Під приводом COVID-19 намагалися змінити нашу віру, – митрополит Церкви Греції

Під приводом COVID-19 намагалися змінити нашу віру, – митрополит Церкви Греції

Митрополит Етолійський і Акарнанійський Елладської Православної Церкви Косма вважає, що період пандемії коронавірусу був використаний для спроби змінити православну віру. Про це повідомляє сайт Vima Orthodoxias.

У циркулярі духовенству єпархії митрополит Косма наголосив, що ніхто не повинен заперечувати важливість медицини для збереження здоров’я людини. Однак, вважає ієрарх, «медичні інструкції не повинні воювати проти віри Христової, проти Церкви, проти Таїнств».

«Одна справа, коли лікарі кажуть з відповідальністю і проникливістю (про здоров’я людини, – ред.), а інша – користуючись перевагами медичної науки, брати мікрофон і озвучувати образи і наклеп на святих нашої Церкви, Святі Таїнства і священні зображення Православ’я», – наголосив ієрарх.

За його словами, «всі ті, хто поспішно виливає отруту зневіри, наклепу під виглядом боротьби за наше здоров’я, – чи можуть вони зрозуміти, що відбувається всередині святого храму, Православної Церкви, що відбувається на Святому Престолі? Чи розуміють вони, що Бог спочиває там фізично і що Христос жертвує собою заради нашого життя, нашого здоров’я і нашого спасіння? Чи можуть вони збагнути, що Христос є Всемогутнім Богом і ніколи не буде шкодити кому-небудь через Святе Причастя, а лише дасть божественну милість життя, освячення і безсмертя?».

Він підкреслює, що «в наші дні вилито дуже багато отрути, щоб відвернути християн від поклоніння і прийняття Святинь». Але, каже владика, «ми віримо, що Таїнства не передають хвороб».

Багато прикладів, вважає митрополит Косма, «засвідчують і підтверджують спроби деяких людей змінити наш православний розум, нашу теплу віру, наші свідомі духовні відносини з ковчегом спасіння, нашою Церквою, але не піддавайтеся їх впливу, не здавайтеся. Давайте не будемо втрачати чисту віру в нашу Православну Церкву, в Священні Таємниці, у святу чашу, святі мощі, святі ікони, священство».

«Божа любов терпима, але до яких пір? Багато гріхів були здійснені на нашій батьківщині. Вони були зроблені і відбуваються далі, в той час, як ми залишаємося нерозкаяними. Ми перетворили в кримінал життя Церкви, священні Таїнства, Божественну благодать. Покаймося!», – закликав ієрарх.

Він також звернувся до християн помолитися про покаяння тих, «хто яким-небудь чином створював проблеми нашій Церкві і вірі благочестивих християн. Тому що і вони колись постануть перед Господом».

Переклад СПЖ

Попередній запис
Євстратію Зорі не сподобалось привітання Філарета на адресу глави ПЦУ
Наступний запис
Карантинні зміни процесу причастя в УГКЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее