1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «ПЦУ є імітацією Церкви з політичним нахилом», – декан УПЦ КП в Європі

«ПЦУ є імітацією Церкви з політичним нахилом», – декан УПЦ КП в Європі

Глава Європейського деканату УПЦ КП Володимир Чайка заявив, що ті, хто вступив у ПЦУ, «зрадили свого патріарха та свій народ». Представник європейських приходів отримав можливість висловитись по відеозв’язку, беручи участь у прес-конференції керівника Київського патріархату Філарета Денисенка в агентстві «Інтерфакс-Україна» 18 листопада 2020 року.

«Європейський деканат вже звертався до глави Верховної Ради України та до Президента з проханням заступитись за УПЦ КП, захистити права українців по всьому світу», – нагадав Володимир Чайка.

З його слів, діаспору непокоїть зняття «Київської патріархії» з державної реєстрації. Це є грубим порушенням прав релігійної свободи. ПЦУ не може називатись українською, якщо українці всього світу не можуть до неї належати. Відмова від діаспори стала дією, яка направлена не на об’єднання, а на ослаблення України в суспільному значенні. Церква не повинна ставати інструментом політики. Цю організацію ми можемо сприймати лише як імітацію церкви з політичним нахилом», заявив Володимир Чайка.

Попередній запис
Представник МЗС Греції звернув увагу на порушення релігійних свобод у Туреччині
Наступний запис
Кілька грецьких Церков визнали ПЦУ через тиск Фанару, – Філарет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее