1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ, чиновники та «Правий сектор» продовжують тероризувати УПЦ на Тернопільщині

ПЦУ, чиновники та «Правий сектор» продовжують тероризувати УПЦ на Тернопільщині

12 листопада 2019 року прибічники ПЦУ, під приводом інвентаризації, вкотре намагалися потрапити до храму УПЦ у с. Тетильківці Шумського району Тернопільської області. Традиційно допомагали їм представники Шумської РДА та «Правого сектору». Однак спроба захоплення церкви провалилася. Про це повідомляє сторінка Юридичного відділу УПЦ з посиланням на сторінку «Шумщина Православна» у Facebook.

Присутні представники влади, зокрема, змогли побачити реальну кількість парафіян новоствореної ПЦУ, які нібито більшістю голосів проголосували за «перехід громади». Їх було п’ятеро, у той час як вірян УПЦ — понад 50.

Це вже не перша спроба рейдерського захоплення храму УПЦ у с. Тетильківці прихильниками ПЦУ, за підтримкою чиновників та «Правого сектору». Храм ще з літа цього року є опечатаним, і ніхто вже декілька місяців в ньому не звершує богослужінь. При цьому громада УПЦ кожного свята та щонеділі збирається на церковному подвір’ї для звершення богослужінь у кількості 60-ти і більше людей.

Протистояння на релігійному ґрунті в селі триває протягом кількох останніх місяців, а попередня спроба проникнення до храму відбулася 23 жовтня.

Варто наголосити, що так званий «перехід» громади с. Тетильківці відбувся вже за звичною схемою — прихильники ПЦУ обманним шляхом провели збори територіальної громади, на яких і вирішили «перевести» храм. При цьому, не маючи на те законних прав, вони добилися розпорядження голови Тернопільської ОДА про перереєстрацію. Це розпорядження наразі оскаржується в судовому порядку і перебуває на стадії розгляду.

У релігійній громаді села Тетильківці зазначають, що на чиновників Шумської РДА постійно тиснуть співробітники Тернопільської ОДА з метою якнайшвидше перевести храм до ПЦУ; всі дійства відбуваються за постійної участі молодиків «Правого сектору», котрі весь час розпалюють міжрелігійну ворожнечу.

Попередній запис
Під час візиту до Бельгії патріарх Варфоломій молився з католицьким духовенством
Наступний запис
Поглиблення розколу: у Патрах віряни не дозволяють духовенству пускати делегацію ПЦУ до святинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее