1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ та ієрархи Фанару співслужили у Києві з чорногорськими розкольниками

ПЦУ та ієрархи Фанару співслужили у Києві з чорногорськими розкольниками

У «богослужінні» ПЦУ, котре відбулось 26 травня 2019 року в Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі на честь 19-річчя його відновлення, брав участь «архімандрит» з так званої Чорногорської церкви Боян Бойович. Інформацію про це СПЖ надали у Чорногорсько-Приморській митрополії Сербської Православної Церкви, у котрій опізнали Бойовича по фото, опублікованому на сайті ПЦУ.

 

При цьому в офіційному повідомленні про «літургію», в котрій главі ПЦУ Епіфанію Думенку співслужили представники Фанару, про чорногорського розкольника не згадується.

 

До моменту утворення ПЦУ представники розкольницької церкви Чорногорії мали неодноразові контакти з УПЦ КП та, судячи з усього, відносини неканонічних структур тривають дотепер.

 

Нагадаємо, так звана Чорногорська православна церква була утворена у 1993 році і донині не має визнання свого статусу. Як повідомлялось, недавно президент Чорногорії Міло Джуканович заявив, що «старанно працюватиме» заради отримання автокефалії для невизнаної Чорногорської церкви за українським сценарієм.

Попередній запис
У Богородчанах за храм УПЦ борються прихильники ПЦУ та греко-католики
Наступний запис
Митрополит Ловчанський Гавриїл пояснив, що Синод БПЦ ще не розглядав українське питання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее