1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ та УГКЦ конфліктують за майно Харківської єпархії УАПЦ (о), – Churcher

ПЦУ та УГКЦ конфліктують за майно Харківської єпархії УАПЦ (о), – Churcher

І знову Свято-Дмитрівська парафія УАПЦ(о), яка зібралася переходити до УГКЦ. Після нашого допису про бажання УГКЦ забрати стародавню православну церкву ми отримали безліч листів, у яких одна половина харківчан захищала Ісіченка і казала, що перехід до УГКЦ – справа абсолютно добровільна, а інша, навпаки, писала, що треба відстояти храм і не дати греко-католикам його забрати.

Ми вирішили зараз не давати власну оцінку, оскільки після того, як ми написали, що хочемо, «щоб на Харківщині запанувала правда», цей захист читачами позицій греко-католиків і православних перетворив нашу скриньку на бойовище. Просто зазначимо, що ситуація зараз дуже цікава.

Після нашої публікації і фрази, що єпископ Митрофан не бажає віддавати цей храм УГКЦ, на Фейсбуці Ісіченка з’явилося ось таке його повідомлення.

Нас це справді розсмішило, оскільки про боротьбу з УГКЦ знає велика кількість харківчан, які, в принципі, і надіслали нам декілька цікавих харківських інсайдів.

Так ось, відповідаємо всім тим, хто цікавиться, як насправді стоять справи. По-перше, готується велика петиція (див. макет). Природно, ніхто від боротьби з УГКЦ не відмовився і не відмовлявся: як можна побачити на скріншотах, підписанти вельми цікаві. По-друге, дізналися, що головний юрисконсульт Патріаршої Курії УГКЦ Устим Хаварівський займається питаннями перереєстрації Свято-Дмитрівського Катехитично-пастирського центру.

Тобто картина виглядає наступним чином: представники ПЦУ публічно заявляють, що не планують перешкоджати греко-католикам приймати єпархію УАПЦ (о) до свого складу, водночас з тим готують петиції. Греко-католики ж не відмовляються від свого бажання перетягнути майно цієї єпархії до себе і крок по кроку втілюють це в життя.

Телеграм-канал Churcher

Попередній запис
Чорногорія: український сценарій?
Наступний запис
У США митрополит Фанару заборонив причащати одноразовими ложками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее