1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ та криміналітет захопили приватну власність – храм УПЦ КП в Дніпрі

ПЦУ та криміналітет захопили приватну власність – храм УПЦ КП в Дніпрі

7 листопада 2019 року відбулось рейдерське захоплення храму святого Іоанна Предтечі Православного братства святої мучениці Тетяни при «Київській патріархії» УПЦ КП на Краснопільському кладовищі в м. Дніпро. Повідомляється, що на місце приїхали 7 «священиків» ПЦУ на чолі з секретарем «єпархії» та з представниками кримінальних структур. Про це повідомляє сторінка Братства святої мучениці Тетяни УПЦ КП у Facebook.

Ті, хто приїхав, силоміць забрали ключі в священика церкви Ігоря Казакова. Забрали телефон, щоб не можна було зафіксувати (телефон повернули після завершення незаконного акту). Далі були незаконно замінені замки. Йому навіть не дали забрати церковне начиння та особисті речі (окуляри, одяг).

Захоплення організував «владика» Симеон (Дніпропетровської «єпархії» ПЦУ), підписавши указ про призначення свого «настоятеля» Віктора Козака. Зазначається, що церква перебувала у приватній власності православного Братства та будувалась власним коштом. На місце приїхала патрульна поліція, відкрита кримінальна справа за 2 статтями незаконного заволодіння та крадіжки майна.

«Ми вибачаємось за тимчасові незручності перед усіма прихожанами церкви», – зазначається у повідомленні.

Уточнено, що православне братство має статус «ставропігійного» (всеукраїнського), що підпорядковується безпосередньо «патріарху» Філарету. Офіційно були пройдені всі етапи реєстрації за українським законодавством, здійснюється місіонерська діяльність вже тривалий час. Усі церковні речі купувались для людей за свій рахунок.

Попередній запис
Харківська «єпархія» УПЦ КП заявила про напад на свого секретаря та захоплення приміщення ПЦУ
Наступний запис
Рейдерська група ПЦУ захопила храм УПЦ у селі Маща Рівненської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее