1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ поїде в Румунію торгувати буковинськими приходами?

ПЦУ поїде в Румунію торгувати буковинськими приходами?

Керівництво нової церковної структури готує делегацію до Румунської Православної Церкви, розповів глава ПЦУ Епіфаній Думенко в інтерв’ю ВВС.

«Зараз ми будемо готувати делегацію, яка відбуде в Румунську Православну Церкву. У зв’язку з прийняттям тих чи інших рішень, будемо шукати з ними рішень, вести діалог, щоб вирішити ті питання, які існують на Буковині. Я думаю, що ми завершимо це успішно», – заявив він.

У ПЦУ розраховували, що їхню нову церковну структуру однією з перших визнає Румунська Церква. Екзарх Фанару архієпископ Даниїл (Зелінський) також заявляв, що перше визнання ПЦУ відбудеться вже через місяць-півтора після її створення. «Нинішні грецькі Церкви і румуни будуть одними з перших, а далі процес піде», – заявив він.

Однак Священний Синод Румунської Церкви заявив про необхідність двостороннього діалогу між Московським і Константинопольським патріархатами і про скликання Сінаксу Предстоятелів Православних Церков. Синод також повідомив, що при прийнятті конкретного рішення щодо українського церковного питання в першу чергу буде керуватися міркуваннями благополуччя чинних в Україні 127 румунських парафій, переважно в Північній Буковині, які перебувають під юрисдикцією УПЦ. Члени румунського Синоду підкреслили необхідність отримання письмових гарантій від церковної і політичної влади України, що до етнічної і мовної ідентичності румунів будуть ставитися з повагою, і що румунські віряни зможуть об’єднатися в румунське православне вікаріатство і розвивати духовні зв’язки з Румунською Патріархією.

 

Попередній запис
Спікер УПЦ: з 47 архієреїв Грузинської Церкви тільки 7 хочуть визнати ПЦУ
Наступний запис
Національний корпус Президенту: Навіщо нам твій Томос!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее