1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ наближає Православ’я до папства, – Пірейська митрополія ЕПЦ

ПЦУ наближає Православ’я до папства, – Пірейська митрополія ЕПЦ

У Пірейській митрополії Елладської Православної Церкви заявили, що ПЦУ об’єднається з уніатами, щоб сприяти створенню єдиної «Церкви» під верховенством папи. У відділі єресей митрополії вважають, що новостворена в Україні ПЦУ є каталізатором майбутнього об’єднання православних і католиків. Повний текст заяви був опублікований на сайті Пірейської митрополії.

На думку авторів заяви, «українська автокефалія має на меті сприяння “об’єднанню Церков”, папизма і Православ’я; на першому етапі мета полягає в “об’єднанні” розкольників Епіфанія з українськими уніатами, щоб створити єдину помісну “Церква”, до якої увійдуть уніати і ті, хто підуть за Епіфанієм».

«На наступному етапі, швидше за все, будуть прагнути до поглинання всіх православних церков, які слідують за Вселенським Патріархатом, з усіма уніатськими помісними “Церквами”, які будуть підкорятися першості Вселенського Патріархату», – йдеться у зверненні.

І, нарешті, «на третьому і останньому етапі “об’єднання” світового православ’я з єретичним папизмом буде здійснюватися через всі ці уніатизовані гібридні “церкви”, створені на той час».

У Пірейській митрополії впевнені, що «”православні” і папісти будуть підкорятися папі через Вселенського Патріарха. Першим в черзі буде папа і відразу після нього – Вселенський Патріарх».

Крім того, на думку представників Пірейської митрополії, «об’єднання світового православ’я з єретичним папизмом буде офіційно оформлено на ювілейному “Вселенському соборі” 2025 року в честь 1700-річчя першого Вселенського собору (325 р. н.е.).

В якості підтвердження своєї позиції про те, що ПЦУ має сприяти «об’єднання» Церков, представники Пірейський митрополії згадують, що «розкольники Епіфанія знаходяться в дуже тісних стосунках і контактах з українськими уніатами», а сам «пан Сергій Думенко, а також оточуючі його «єпископи» не тільки розвивають відносини співробітництва, а й спільно моляться, наче б вони були уніатської православною “Церквою”. Фанар хоче, щоб ми як православні, проковтнули спілкування з розкольниками. Щоб ми проковтнули відсутність апостольської преємственості в їх ієрархії. Поступово ми звикнемо до стосунків з уніатами. І, нарешті, зробимо крок до того, щоб потрапити в обійми папи».

Переклад СПЖ.

Попередній запис
Прихильники ПЦУ у волинському Голядині розкаюються у вчиненому «переході» від УПЦ
Наступний запис
Всеправославна зустріч з “української кризи” у Йорданії призначена на 26 лютого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее