1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ПЦУ захопила храм у волинському Старому Загорові

ПЦУ захопила храм у волинському Старому Загорові

Міжконфесійний конфлікт у Старому Загорові на Волині закінчився зрізанням замків і захопленням храму Української Православної Церкви.17 квітня 2019 года члени новоствореної громади ПЦУ силою захопили місцевий храм.

«Прихильники Московського Патріархату не пускають до церкви прихильників Православної Церкви України. Щоб зайти в храм, людям довелося застосувати силу; після тривалих суперечок представники проукраїнської більшості церква таки відстояли», – повідомили журналісти «5 каналу», здивовані, чому священик виступив проти рішення «більшості жителів» і закрив церкву на замок.

«Довелося замки перекушувати, на законних правах, – сказав Віталій Політило, один із місцевих борців за ПЦУ. – Священики повинні громаду зближувати, це духовні наставники. А цей співав за упокій Томосу. Це великий гріх».

«Віруюча» Юлія Боць підкреслила, що їм потрібна церква, де не будуть молитися «незрозумілою мовою»: «Ми українці, ми живемо на українській землі, і як можна поклонятися Кирилу, як можна служити на незрозумілій нам мові, якщо ми хочемо чути нашу українську мову. Ми вчимо дітей патріотизму».

Наголошується, що в храм вже прислали нового настоятеля – «священика» ПЦУ Василя.

«Господь вчить нас любити всіх, розумієте? –  сказав «священик». – Всіх православних, всіх людей. На жаль, у них така позиція – вони, чомусь, агресивно до нас ставляться, самі ж бачили. Всіх запрошуємо до церкви! І навіть тих, які там щось кричать, особливо їх. Храм завжди буде відкритим».

Чергове силове захоплення прокоментував благочинний Локачинської округи УПЦ протоієрей Анатолій Собуцький: «Як це робиться у цивілізованому світі? Зареєструвалися, треба, щоб вони брали собі якийсь об’єкт і його обживали. А не готове захватити».

Попередній запис
У Підгайцях віряни чергують в будинку священика, якого розкольники хочуть виселити
Наступний запис
Чернівецька єпархія повідомила в ОБСЄ про порушення прав громад УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее