1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. ПЦУ б’ється у радісних конвульсіях, – Зеленський

ПЦУ б’ється у радісних конвульсіях, – Зеленський

З приводу сьогоднішнього засідання Елладської Церкви і очікуваних результатів… ПЦУ б’ється в радісних конвульсіях з приводу того, що Елладська Церква після довгих дебатів приймає якесь рішення по ПЦУ. Яке? Про що йде мова? Про визнання? Кого або чого? А, мова йде про те, щоб визнати право Константинопольського Патріархату на території України організувати свою митрополію!!! Усе!

Цікаво, що, не дивлячись на те, що Елладська Церква дуже тісно пов’язана з Константинопольським Патріархатом, навіть з цього питання виникло сильне протистояння бажанням Варфоломія узаконити цей акт. Чому? Тому що Елладська Церква досі не може прийти до тями від того, що у них, на їх території, відняли північні землі і підпорядкували Варфоломію. А, це пардон, близько тридцяти єпархій. А, що таке Константинопольський Патріархат? Що таке Константинополь? Це столиця Візантії. Хто-небудь може знайти на карті Візантію і її столицю, Константинополь? Ні! Це умовна назва. А де розташовується духовний центр Константинопольського Патріархату? В якій країні? Треба ж, виявляється на Фанарі. А, де знаходиться Фанар? А, знаходиться він в Туреччині.

І ось там, в Туреччині, на Фанарі і мешкає патріарх цього дивного патріархату, Варфоломій. А, основна політика цієї Церкви – це колоніальні захоплення чужих парафій, єпархій, митрополій і причому на чужій території. Чи не в Туреччині. Тому як в Туреччині вони не можуть і кроку зробити без дозволу уряду. Таким чином, спекулюючи на переказі і традиціях, хлопці з Фанара обзавелися церковним майном по всьому світу. Сьогодні черга України. Тепер ми в Україні маємо митрополію ПЦУ, по суті та змісту якоїсь Турецької Церкви. Чому радісно аплодують клірики ПЦУ і їх послідовники.

Таким чином, Україну сьогодні знову ділять і рвуть на частини, на цей раз канонічно.

«Єпископ» УПЦ КП Ілля Зеленський, Facebook

Попередній запис
Формальну крапку в питанні з ЕПЦ поставить поминання Ієронімом Епіфанія, – публіцист
Наступний запис
Патріарх Варфоломій подякував Архієпископу Ієроніму за рішення по ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее