1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Профанарське видання звинуватило єпископа Бачського в «атаці на Вселенський престол»

Профанарське видання звинуватило єпископа Бачського в «атаці на Вселенський престол»

Наближене до Фанару англомовне видання orthodoxtimes болісно відреагувало на інтерв’ю єпископа Бачського Іринея, у котрому ієрарх Сербської Церкви міркував про папістські тенденції у політиці Константинополя та загрозу формування паралельних православних юрисдикцій на території автокефальних Церков.

Видання заявило, що «через три роки після безуспішної спроби втримати Сербську Церкву від Всеправославного собору на Криті єпископ Іриней звершив безпрецедентну атаку на Вселенський Патріархат звинуваченням у папістських тенденціях».

Йдеться про інтерв’ю владики сербському виданню “Печат” (Pečat), в котрому згадувався диктат США з метою порушити баланс у Православній Церкві, а також говорилось, що Церковью-Матір’ю є Єрусалим.

Вочевидь, найбільш болісною для авторів публікації реплікою стало твердження єпископа, що «якщо Вселенський патріарх не хоче скликати зібрання, є інші, котрі впевнено хочуть», а також його вказання, що жоден зі Вселенських соборів минулого не скликався Константинопольським патріархом.

Попередній запис
На черзі – Румунська Церква?
Наступний запис
Адміністративний суд закрив провадження за позовом громади УПЦ у Прислопі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее