1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Протоієрей Миколай Данилевич прокоментував останню заяву Порошенка про «РПЦ, додому»

Протоієрей Миколай Данилевич прокоментував останню заяву Порошенка про «РПЦ, додому»

Останні заяви Президента Петра Порошенка викликали негативну реакцію серед вірян Української Православної Церкви. Про це заявив в ефірі телеканалу ZIK заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, котрий прокоментував останні висловлювання Порошенка про те, що «Російській Православній Церкві в Україні нічого робити».

«Якщо підходити формально, то незрозуміло, кого він мав на увазі, тому що саме «Російської Православної Церкви» у нас не існує. І не тільки в Україні, але і в усьому світі. У світі існує Руська Православна Церква, вона так зареєстрована. Причому ця Церква має свої парафії і в інших державах», – пояснив отець Миколай.

За його словами, більшість вірян і духовенства Української Православної Церкви сприйняли висловлювання Петра Порошенка на свій рахунок.

«Віряни і духовенство, які телефонують, кажуть, що ці слова Президента залишили неприємний осад в їх серцях, – зазначив Данилевич. – Ці слова Президента і інші його дії, які можна розцінити як дії, спрямовані проти УПЦ, є негативними і можуть нашкодити самому Президенту, адже наші віряни говорять про те, що будуть пам’ятати ці слова, приймаючи рішення, за кого голосувати на найближчих виборах».

Попередній запис
До кінця листопада об’єднавчого собору не передбачається, – ієрарх УАПЦ
Наступний запис
Арсен Аваков сказав, що силовики припинять будь-які провокації на підґрунті релігії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее