1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Противники Церкви ставлять себе на край прірви, – митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан

Противники Церкви ставлять себе на край прірви, – митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан

Ті, хто постають проти Церкви та власного народу, самі ставлять себе на край прірви. Як повідомляє сайт Горлівської єпархії УПЦ, про це у своїй проповіді розповів митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан.

«Чомусь людям при владі, котрі відкрито встали на бік розколу та показують свою ворожість до канонічної Православної Церкви, здається, що православні християни – маріонетки, котрим можна щось нав’язати, дати якесь розпорядження з Адміністрації Президента, і так, як сказали, буде зроблено, – зазначив владика Митрофан. – Вони забули, що мають справу з тією Церквою, історія котрої налічує дві тисячі років мучеництва та сповідництва, котра за весь цей час не стала нічиєю прислужницею і не пішла за будь-чиїми обіцянками. Ми з вами саме до цієї Церкви маємо честь належати».

Однак і зараз, зі слів митрополита, у Церкві залишаються сповідники, котрі готові захищати віру всупереч усім атакам політиків.

«Розваливши у державі все, що можна зруйнувати, сьогодні беруться за те, щоб у Церкві вирішувати проблеми, про які їх ніхто не просив, – наголосив архієрей. – Нам пропонують якусь юрисдикцію називати Матір’ю ті, хто хоче Церкву використати для своїх політичних цілей, у своїй передвиборчій боротьбі. Їм Церква не потрібна, вони Нею лише користуються. А для віруючих людей Церква – це не інструмент, а Матір, через котру ми отримуємо дар прощення гріхів, спасіння та життя вічне. Ми не можемо за вказівкою Президента відмовитись від тієї Матері, котру кожен з нас прийняв у Хрещенні, у котрій ми молимось, сповідаємось і причащаємось, котра всіх нас збирає в одну родину».

Як каже владика, до Церкви треба приходити не з указами, а з молитвою митаря про милість до себе, грішного.

«Поставши проти Церкви, проти свого народу, проти людей, для котрих Церква – це не пусте місце, як для них, вони самі себе поставили на край прірви. Не можна жити, ворогуючи зі своїм народом і з Церквою», – підсумував митрополит Митрофан.  

Попередній запис
Поліція з’ясовує, по якому праву сільрада у селі Старий Гвіздець віддала храм – власність держави – громаді УПЦ КП
Наступний запис
Предстоятель УПЦ: Ми йдемо вулицею, котра називається шляхом до вічного життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее