1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Пропагандисти ПЦУ почали розповідати про «нерентабельність» африканських парафій

Пропагандисти ПЦУ почали розповідати про «нерентабельність» африканських парафій

Пропагандисти ПЦУ сильно занепокоїлись словами владики Леоніда про те, що сотні африканських священиків виявляють бажання перейти у Московський патріархат. Так, Тетяна Деркач пише на своїй сторінці у фейсбук про те, що африканські парафії для Олександрійського патріархату «це не актив, це найважчий хрест», через те, що православні парафії діють у вкрай важких умовах. Автор наголошує, що «африканці обирають ту юрисдикцію, котра буде їх фінансувати» і що нібито Руська Церква не поспішає приймати африканців, оскільки це «гроші в пісок». Очевидно, що Деркач підштовхує до думки про те, що заяви владики Леоніда – це пил в очі, блеф і ними Олександрійського патріарха не злякаєш.

Вельми показово, що вірні чада ПЦУ мислять виключно категоріями фінансової доцільності. Тому не буде зайвим нагадати пані Деркач та тим, хто мислить подібно до неї, що Олександрійський патріархат розглядає свої африканські парафії виключно як актив, котрий приносить грецьким єпископам патріархату хороший прибуток. Справа у тому, що фотозвіти ієрархів Олександрійського патріархату про свої пастирські та місіонерські візити у країни Африки дозволяють їм збирати великі пожертви у Греції, США та на Кіпрі. І гроші ці, на жаль, йдуть не на розвиток місії.

Тому відхід африканських парафій з-під підпорядкування Олександрійського патріархату стане значимою фінансовою втратою для багатьох представників грецького єпископату цієї Церкви.

Центр «Хризма»

Попередній запис
Предстоятель Албанської Церкви архієпископ Анастасій захворів на COVID-19
Наступний запис
Продовження про КПБА. Гроші, крадіжка, хабарництво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее