1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Проект Константинополя буде розкольницьким, – митрополит Іларіон

Проект Константинополя буде розкольницьким, – митрополит Іларіон

За словами глави Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополита Волоколамського Іларіона, створювана фанаріотами в Україні церква буде розкольницькою: «Якими б не були процедури для реалізації цього рішення, вони не зможуть надати йому легітимність. Не покаявшись у своїх діяннях, розкольники, нехай і прийняті в спілкування Константинополем, залишаються розкольниками, і структура, в яку вони увійдуть, теж буде розкольницькою». Про це повідомляє РІА «Новости».

«Сучасне суспільство стрімко дехристиянизується. Воно ставить під питання такі непорушні, як здавалося раніше, настанови як сім’я, моральність, традиційний уклад життя. На Близькому Сході християни зазнають гоніння, та й в країнах західної культури, сформованої, здавалося б, в рамках християнської цивілізації, віруючі в Христа нерідко піддаються обмеженням і утискам. Все це вимагає від нас спільної реакції, спільного свідчення, яке підривається діями Константинополя та руйнує православну єдність», – підкреслив архієрей.

«Шлях для подолання розділення є – потрібно просто повернутися до єдності, а значить, не солідаризуватися з діячами розколу, зберігати соборний устрій Церкви, не намагатися надати якій-небудь Церкві більші права, ніж у інших, не втручатися в межі інших помісних церков. Будемо сподіватися на це і молитися про це», – підсумував він.

Попередній запис
Для Порошенка Церква – лише передвиборчий піар, – аналітик
Наступний запис
Порошенко відправив «додому в Росію» мільйони українських вірян УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее