1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихожани київського храму Петра і Павла одноголосно проголосували за вірність УПЦ

Прихожани київського храму Петра і Павла одноголосно проголосували за вірність УПЦ

10 лютого 2019 року громада київського храму святих апостолів Петра і Павла на Нивках провела збори, на яких одноголосно проголосувала за вірність Українській Православній Церкві, – про це повідомляє кореспондент СПЖ.

На зустрічі парафіяни обговорювали низку нагальних питань життя громади, головним з яких було питання її подальшої юрисдикційної належності – чи зберігати вірність Українській Православній Церкві, чи розглядати інші варіанти.

На прохання настоятеля парафії, архімандрита Аліпія (Світличного), проголосувати тим, хто вважає, що парафія повинна зберігати вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, підняли руки абсолютно всі присутні члени громади – більше 120 осіб. Відповідно, інші варіанти юрисдикційної підпорядкованості громади на зборах не розглядалися.

За два тижні до зборів архімандрит Аліпій роздав парафіянам бланки заяв, в яких кожен парафіянин документально засвідчив належність до громади і заявляв про визнання вчення Православної Церкви. Саме зібрання пройшло за закритими дверима храму, перед початком зборів настоятель наголосив, що долю громади можуть вирішувати виключно її члени і сторонні люди на збори допущені бути не можуть.

Попередній запис
Настоятель громади УПЦ з Волині потрапив до лікарні після зборів за перехід
Наступний запис
У Мережі помістили запис слів Митрополита Володимира про його ставлення до Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее