1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихильник «Київського патріархату» побив 78-річну бабусю

Прихильник «Київського патріархату» побив 78-річну бабусю

26 липня в селі Чудниця Рівненської області трапилася пригода за участі 78-річної прихожанки УПЦ та прихильника УПЦ КП

Того дня на церковному подвір’ї кілька жінок і чоловіків вирішили демонтувати стіну в церковному будинку через плановий ремонт приміщення з метою обладнання його для майбутньої церкви, адже храм, в якому молилися віруючі УПЦ, рік тому силою та за підтримки сільських і районних чиновників був відібраний представниками «Київського Патріархату». На церковний будинок УПЦ КП теж висувала претензії, та, маючи на руках всі необхідні документи, релігійній громаді УПЦ вдалося його відсудити. 

За словами очевидців, через стукіт, що долинав з приміщення, в будинок почали сходитися чоловіки, серед яких був Борис Шолудько – один з найактивніших представників «Київського Патріархату» та постійний ініціатор релігійних суперечок в селі. Непрохані гості зажадали негайно припинити ремонтні роботи та залишити церковний будинок. 

Довелося навіть викликати наряд поліції, як розповідає протоієрей Іван Ярощук, настоятель храму УПЦ в селі Чудниця: «Не обійшлося без нецензурної лайки, образливої ​​лексики та погроз на адресу віруючих УПЦ. Сільські активісти «Київського Патріархату» настільки розбушувалися, що довелося викликати поліцію».

В той час, як правоохоронці збирали свідчення та складали протоколи, біля воріт церкви Володимир Козачок нещадно бив палицею свою односельчанку 78-річну Галину Медведюк, віруючу УПЦ. Присутнім вдалося вгамувати лють чоловіка та вирвати палицю з його рук. Постраждалу жінку поважного віку негайно відправили ​​до лікарні для надання необхідної допомоги та зняття побоїв.

 36a457143e0ec48e920d396916f47008

Попередній запис
Предстоятель Української Православної Церкви помолився за загиблих на Майдані
Наступний запис
Всеукраїнський Хресний хід за мир: постскриптум

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее