1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихильників ПЦУ в нас – кілька чоловік на село, – громада УПЦ в с. Велика Кісниця

Прихильників ПЦУ в нас – кілька чоловік на село, – громада УПЦ в с. Велика Кісниця

Журналісти одного з вінницьких телеканалів підготували сюжет про життя релігійної громади УПЦ в селі Велика Кісниця Вінницької області, проти якої вже кілька місяців влаштовують провокації активісти ПЦУ. Відеоматеріал каналу «Вінниччина» опублікували на сторінці Могилів-Подільської єпархії у  Facebook.

«Стрітення Господнє у Великій Кісниці Ямпільського району зібрало в храмі чимало віруючих. Вони розділили радість Свята в мирі, єдності і спільній молитви. Жителі села вибрали Бога, а не війну. Адже віра Христова – це любов, мир і єдність», – йдеться у репортажі.

Вже кілька місяців прихильники розкольницької структури Епіфанія Думенка влаштовують в селі провокації проти прихожан канонічної Церкви.

«Село багатостраждальне, багато чути про нього, і пишуть багато про нього, що хтось захоплював цей храм. Це була новостворена структура така – ПЦУ. І дійсно, тут є їх кілька людей. Але село все православне, – розповів митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт (Бевцик). – Тут у нас є два храми. У центрі храм, який ми побудували. За допомогою ченців тут ми посилили молитву».

Коли активісти ПЦУ намагалися захопити сільський храм, місцеві жителі запобігли рейдерській атаці,. Про це згадав один з прибулих в село насельників Галайковського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря, монах Іов.

Церква стоїть в селі давно, у старовинний храм ходили молитися ще їх прадіди. А перед цим в Великій Кісниці навіть був жіночий монастир. Зараз в церкві проводять реставраційні роботи, а при недільній школі відкрили гурток малювання з елементами навчання дітей мистецтву іконопису.

Попередній запис
Суд знову віддав храм УПЦ у Костянтинівці законному власнику
Наступний запис
Зі США розповіли, як у Криму «захоплюють українські храми»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее