1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прихильники ПЦУ, зрізавши замки, захопили храм УПЦ у Копитові

Прихильники ПЦУ, зрізавши замки, захопили храм УПЦ у Копитові

Прихильники ПЦУ звинуватили вірян Української Православної Церкви в порушенні домовленостей і зрізали замки на Свято-Іоанно-Богословській церкві в селі Копитів Корецького району Рівненської області. Про те, що храм буде опечатаний аж до рішення суду, сторони домовилися в середу, 10 квітня, після 6-годинного протистояння. Але вже 12 квітня прихильники ПЦУ зрізали замки і захопили храм, повідомляє СПЖ.

Як повідомили очевидці подій, напередодні ввечері загорілася господарська будівля, що належить старості новоствореної громади ПЦУ. Пожежу помітили сусіди, віряни канонічної церкви, які прийшли на допомогу і стали виводити з палаючого хліва худобу та допомагати гасити пожежу.

Після того, як прихожани УПЦ зупинили пожежу, господар будівлі звинуватив їхню парафію у підпалі.

«Вранці вони (прихильники ПЦУ, – ред.) вирушили на розправу до священика, почали йому погрожувати, сказали, що вивезуть його і матінку разом з трьома дітьми в ліс. Сказали, що будуть різати замки на церкві, що немає ніякої домовленості і віряни УПЦ грають нечесно», – повідомили віряни села.

Коли на місце події приїхали представники правоохоронних органів, члени релігійної громади ПЦУ вже зрізали замки і увійшли в церкву.

Як повідомлялось, 10 квітня 2019 року храм УПЦ в Копитові піддався атаці церковних рейдерів, яку ініціював начальник поліції Корецького райвідділу. Під час рейдерської атаки один із активістів ПЦУ став погрожувати настоятелю храму тим, що поріже йому обличчя. Окрім того, стало відомо, що противники УПЦ, які захопили храм у селі Копитів, пізно ввечері з криками і погрозами прийшли до будинку настоятеля, протоієрея Ігоря Власюка. Священику довелося кілька разів дзвонити в поліцію, проте правоохоронці приїжджати не поспішали.

За словами священнослужителя, протягом усього попереднього дня до нього додому приходили чоловіки з числа прихильників ПЦУ.

«Ситуація в селі гостра вже більше місяця, але після того, як нашу громаду незаконно ліквідували, стала просто нестерпною, – розповів отець Ігор. – Вчора спалений хлів у старости новоствореної громади довів міжконфесійний конфлікт, мабуть, до якогось апогею безумства. До мене протягом дня приходили селяни, погрожували, що мене і дружину з дітьми вивезуть в ліс, вимагали негайно покинути село. А ввечері, коли ми вже готувалися до сну, знову прийшли, грюкали в двері, кричали, сказали, що не дадуть спати, щоб забирався негайно, знову погрожували, тому довелося викликати поліцію».

Батюшка кілька разів телефонував за екстреним номером 102, проте на повідомлення про безчинства в селі поліція не реагувала належним чином і приїжджати не поспішала, і тільки після телефонного дзвінка начальнику Корецького райвідділу поліції наряд правоохоронців приїхав в село і вгамував бешкетників.

 

Попередній запис
В’ятрович хоче святкувати День свободи совісті та віросповідання
Наступний запис
У Підгайцях погрожують насильно виселити сім’ю священика з церковного дому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее