1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Претензій з приводу утиску релігійних прав в правовому полі не може бути, – політолог

Претензій з приводу утиску релігійних прав в правовому полі не може бути, – політолог

Випадом проти УПЦ прокуратура продемонструвала незнання законів, вважає політолог Кирило Молчанов. Його коментар щодо порушення кримінальної справи проти Запорізької єпархії УПЦ публікує СПЖ.

«Те, що зараз відбувається навколо Запорізької єпархії УПЦ слід розглядати не в правовому, а в політичному полі, – сказав Кирило Молчанов. – Почнемо з того, що в генеральній прокуратурі безпосередньо у Луценка немає юридичної освіти. І він не тільки не ознайомлений з кримінальним кодексом, мабуть навіть і Конституцію не знає, де чітко сказано, що Церква у нас відділена від держави і, відповідно, ніяких передавальний претензій в тому, що обмежувалися чиїсь релігійні права, бути не може. Те, що сталося за великим рахунком є внутрішньоцерковною справою і ніяк не може регламентуватися ні конституційними нормами, ні кримінальним кодексом».

Не оминув Молчанов той факт, що ситуація, що склалася, здатна навпаки допомогти Української Православної Церкви.

«Я думаю, що все, що сталося – це «відсебеньки» керівництва прокуратури, яке вирішило зробити такий публічний випад, абсолютно не подумавши, що з юридичної точки зору він є нікчемним, – каже політолог. – В даному випадку це, звичайно, зіграє на руку безпосередньо Запорізькій єпархії, тому що вона тепер зможе це повернути на свою користь. Якщо і почнуть проходити якісь слідчі дії, то сама «справа» однозначно повністю розвалиться в суді. Що заодно повністю зніме звинувачення в бік Церкви як з боку правоохоронців, так і з боку праворадикалів, які періодично блокують Лавру».

Попередній запис
З’явилися подробиці шокуючого осквернення православного храму на Одещині
Наступний запис
Владика Лука вважає, що варто чекати провокацій проти нацгвардійців, які охороняють храми у Запоріжжі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее