1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Прес-секретар Президента України розповів про «російський сценарій»

Прес-секретар Президента України розповів про «російський сценарій»

«Російський сценарій вчора було зірвано», вважає прес-секретар Президента України Петра Порошенка Святослав Цеголко. Таким чином на наступний день після проведення Собору УПЦ Цеголко охарактеризував у Facebook зустріч Гаранта Конституції з трьома єпископами УПЦ.

Президентський прес-секретар назвав трьох ієрархів тими, хто підтримує звернення до Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії. Однак навіть з рапорту Цеголка очевидно, що нічого нового Порошенко на зустрічі не озвучив.

«Петро Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», – пише Цеголко, додавши обов’язковий відступ про «шалений тиск Москви».

Попередній запис
«Які канони?»: у день Собору Порошенко кричав у слухавку
Наступний запис
В АПУ ховають від журналістів деталі угоди Порошенка зі Вселенським Патріархом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее