1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Президент попросив радикалів не псувати імідж країни на міжнародній арені

Президент попросив радикалів не псувати імідж країни на міжнародній арені

На прямий ефір програми «Свобода слова» на ICTV 23 квітня 2018 року завітав сам Президент України Петро Порошенко. Там він висловив упевненість, що створення ЄПЦ не стане приводом для конфліктів серед українців, пише СПЖ.

Президент сказав, що вважає українців «дуже відповідальною нацією», звертаючись до радикалівм для того, щоб окремо попросити їх не псувати імідж країни на міжнародній арені.

«Я хотів би звернутися, в тому числі, і до патріотичних сил, – сказав Президент України. – Ми повинні діяти максимально відповідально, щоб продемонструвати, що в Україні є свобода совісті і свобода віросповідання. Якщо хтось хоче ходити до Церкви, центр якої знаходиться за межами нашої країни, в Росії, то це абсолютно його право. Ніхто не має права вказівним перстом йому це забороняти».

Порошенко впевнений, що створення ЄПЦ гарантує в Україні національний підйом. Правда, Президент не зміг чітко сказати, як саме Церква отримає автокефалію, тільки згадав, що це буде «томос, або грамота про автокефалію або незалежності».

Нагадаємо, багато експертів попереджають, що створення Єдиної Помісної Церкви в Україні може посилити розкол в суспільстві.

Попередній запис
Нардеп звинуватив заступника глави ВЗЦЗ УПЦ в торгівлі вугіллям з ЛДНР
Наступний запис
Націоналісти-радикали дискутують на релігійні питання в прямому ефірі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее