1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Президент не проявив себе гонителем православних, – митрополит Лука

Президент не проявив себе гонителем православних, – митрополит Лука

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука (Коваленко) порадив християнам України утриматися від скептичних зауважень з приводу того, що Президент Володимир Зеленський молився біля Стіни плачу. Про це владика написав в Телеграм.

«У засобах масової інформації з’явилися фотографії того, як наш Президент молиться в кипі біля Стіни плачу. Відразу ж посипалася маса дошкульних висловлювань з цього приводу. На жаль, серед їх авторів є і православні християни. Я не буду говорити про зовнішні, оскільки не маю на це права. Але щодо православних скептиків я, як архієрей, зобов’язаний висловити свою думку.

Мені хочеться, перш за все, нагадати всім, що ми вибирали Президента, а не патріарха. Тому писати свої негативні відгуки з приводу його молитви, як мінімум, нетактовно. Слава Богу, що у Володимира Зеленського є хоч якісь релігійні почуття. І Слава Богу, що за той період, який він перебуває при владі, Президент не проявив себе гонителем православних. На відміну від свого попередника, який позиціонував себе, як християнин, молячись при цьому де завгодно і з ким попало і реалізуючи пекельний план руйнування нашої країни і істинної віри.

Володимир Зеленський ніколи не приховував того, що він не є християнином. Президент не намагався обманювати свій електорат під час виборів, позуючи перед камерами зі свічок в руках в якому-небудь з київських храмів. При цьому за час свого правління він чітко показав, що рівно віддалений від усіх конфесій. Володимир Зеленський не став, як більшість його попередників, робити вояжі по храмах у дні великих свят, а з початку свого правління проявив повагу до всіх віруючих, відвідавши глав усіх великих церков і релігійних організацій України.

Я б хотів побажати всім православним християнам нашої країни, щоб вони молилися за нашого Президента і підпорядковувалися йому в усьому, що не йтиме врозріз з нашою християнською совістю і канонами нашої Матері-Церкви», – зазначив митрополит УПЦ.

Фото – Главком.

Попередній запис
Назустріч унії: Драбинко помолиться в греко-католиків на екуменічному молебні
Наступний запис
Лідери Сербії та Чорногорії не дійшли спільних позицій по Сербській Церкві

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее