1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Президент Молдови впевнений, що Церква у його країні залишиться частиною РПЦ

Президент Молдови впевнений, що Церква у його країні залишиться частиною РПЦ

31 жовтня, у рамках дводенного офіційного візиту до РФ, Президент Республіки Молдова Ігор Додон зустрівся з Предстоятелем Руської Православної Церкви. Глава держави висловив упевненість, що Молдавська Церква була, є і буде частиною Руської Православної Церкви. Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє СПЖ.

«Провів зустріч зі Святішим Патріархом Московським і всієї Русі Кирилом, – зазначив молдавський лідер. – Обговорили питання підтримки православних і сімейних цінностей у Республіці Молдова. У наших народів спільні духовні цінності і в нас спільна Православна Церква. Молдавська Церква є складовою частиною Руської Православної Церкви. так було, є і, я впевнений, так буде і далі».

Ігор Додон наголосив, що такої ж думки дотримується абсолютна більшість православних віруючих Молдови.

Політик зазначив, що у ході зустрічі були обумовлені терміни майбутнього пастирського візиту Святішого Патріарха до Молдови, і висловив сподівання, що приїзд Його Святості відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, Ігор Додон неодноразово наголошував, що православна віра є одним з пріоритетів його політики. Згідно з останніми опитуваннями, Республіка Молдова лідирує у переліку найбільш релігійних країн Південної та Східної Європи: за даними дослідження, проведеного соціологами з Pew Research Center, 92% населення країни вважають себе православними.

Попередній запис
Не варто чекати від Афону виступу проти Константинополя, – Андрій Ус
Наступний запис
Зоря пророкує виникнення автокефальної Церкви у Китаї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее