1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини попередив єпископа Ісаю про наслідки служіння з ПЦУ

Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини попередив єпископа Ісаю про наслідки служіння з ПЦУ

На сайті  подвір’я Православної Церкви Чеських земель і Словаччини з’явилось офіційне звернення Предстоятеля Митрополита Ростислава (Гонта) до єпископа Шумперкського Ісаї (Сланінки), котрий 20 листопада заявився на службу в Михайлівський собор ПЦУ в Києві.

«Оскільки Священний Синод Православної Церкви Чеських земель і Словаччини донині не визнав автокефалію Православної церкви України, змушений визнати Ваше «оповіщення» про участь в урочистостях у Києві проявом зухвалого нехтування щодо голови Священного Синоду і неповагою та не солідарністю щодо інших членів Священного Синоду.

Ви так само, як і решта єпископів нашої Помісної Церкви, підписали рішення про нашу стриману позицію до того часу, поки в питаннях українського розколу та автокефалії не буде прийнятий всеправославний консенсус.

У випадку, якщо у згаданих вами урочистостях ви все ж таки візьмете участь, Священний Синод нашої Помісної Церкви буде діяти згідно до священних канонів про порушення послуху єпископа своєму митрополиту.

Дуже сподіваюсь, що, беручи до уваги вищеназвані факти, Ви свій намір взяти участь в урочистостях у Києві 21 листопада 2019 року переглянете», – попередив Митрополит Ростислав.

Попередній запис
Єпископ Шумперкський не має благословення служити з ПЦУ, – речник УПЦ
Наступний запис
У селі Маща на подвір’я священика УПЦ кинули пляшку з горючою речовиною

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее