1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини висловив свою підтримку Предстоятелю УПЦ Митрополиту Онуфрію

Предстоятель Церкви Чеських земель і Словаччини висловив свою підтримку Предстоятелю УПЦ Митрополиту Онуфрію

10 листопада 2018, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія в часі перебування у Словаччині за запрошенням архієпископа Михайлівського і Кошицького Георгія, єпископ Баришівський Віктор (Коцаба) зустрівся з Блаженнішим Ростиславом, Архієпископом Прешівським, Митрополитом Чеських земель і Словаччини. Про це повідомляють Главновости з посиланням на офіційний сайт УПЦ.

На початку спілкування владика Віктор переказав Предстоятелю Православної Церкви Чеських земель і Словаччини сердешні вітання та слова братерської підтримки від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Крім того, Блаженніший Ростислав завірив представника УПЦ у підтримці та зазначив, що переживає за УПЦ.

«Ми дуже переживаємо за братську Українську Православну Церкву. Ми з вами молитовно, підтримуємо і будемо підтримувати Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Ми не говоримо ваш український народ, але говоримо наш народ, тому що ми єдині у Христі та належимо до єдиної, соборної та апостольської Церкви. Молимось, віримо та сподіваємось на мудрі рішення всього Вселенського Православ’я у зв’язку з церковною ситуацією в Україні. Як свідчить історія, ніколи втручання держави та політики у справи Церкви не закінчувались успішно, оскільки не можна побудувати навіть тимчасове благо за порушення святих канонів Православної Церкви».

Попередній запис
Константинополь обманув УПЦ КП та УАПЦ, – релігієзнавці
Наступний запис
У Держприкордонслужбі пояснили, чому ректора МДА не впустили в Україну

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее