1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель Церкви Кіпру, незважаючи на тиск, не змінює бачення виходу з української кризи

Предстоятель Церкви Кіпру, незважаючи на тиск, не змінює бачення виходу з української кризи

Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Блаженніший Архієпископ Хризостом залишається прихильним ідеї єдності Православ’я в Україні. Про це він заявив під час зустрічі з головою Імператорського православного палестинського товариства (ІППТ) Сергієм Степашиним, пише ТАСС.

«Я свою позицію не змінюю», – сказав Архієпископ Кіпрський Хризостом під час обговорення теми єдності Церкви в контексті української проблеми.

Степашин наголосив на важливості збереження Кіпрською Православною Церквою своєї позиції, коли на неї чиниться тиск з питання визнання ПЦУ, а також у зв’язку з майбутнім розглядом «українського питання» Архієрейським Собором Елладської Православної Церкви.

«Ми почали бесіду з Архієпископом з розмови про єдність Церкви, і він підтвердив свою позицію про єдність православної віри в контексті того, що відбувається в Україні. У Кіпрської Церкви позиція однозначна. Її Предстоятель заявив, що свою позицію не змінює, хоча тиск на них йде», – повідомив голова ІППТ.

Нагадаємо, Архієпископ Хризостом взяв на себе роль посередника у вирішенні «українського питання». Він заявив, що релігійну проблему в Україні повинні разом вирішувати всі Помісні Церкви, а не кожна в односторонньому порядку, і що Церква Кіпру працює над тим, щоб не було розколу.

Попередній запис
Симеон Шостацький розказав грекам, як в УПЦ самі себе б’ють та захоплюють храми
Наступний запис
«Митрополит» Македонської церкви: Фанар налаштований на офіційні переговори

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее