1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ: Церкву хочуть зробити ворожою до суспільства

Предстоятель УПЦ: Церкву хочуть зробити ворожою до суспільства

«Брудна» інформація, яка щодня з’являється в ЗМІ, є приводом для відкритого переслідування духовенства і прихожан УПЦ. Про це сказав Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України на засіданні єпархіального зібрання, присвяченому підведенню підсумків 2016 року, повідомляє Спілка Православних Журналістів.

«Сьогодні всі ми є свідками того, як Українську Православну Церкву хочуть зробити ворожої українському суспільству, – сказав Владика Онуфрій. – Через «брудну» інформацію, яка щодня з’являється в ЗМІ, у деяких з’являється привід для відкритого переслідування нашого духовенства і прихожан. Ця інформація також сприяє почастішанню актів вандалізму в храмах УПЦ».

Предстоятель Української Православної Церкви також говорив про упереджене ставлення нинішньої влади до УПЦ.

«Про таке ставлення свідчить і розпорядження Міністерства культури дозволити служити Київському патріархату в церкві Національного заповідника «Софія Київська», – підкреслив Блаженніший Онуфрій. – Кабмін, можна сказати, таємно виділив розкольникам храмове приміщення Софійського заповідника».

Митрополит Київський і всієї України визначив головну протидію розколам в нинішньому церковному житті.

«Не зважаючи на багатогранність діяльності нашої Церкви, незмінною і основною для Неї залишається Молитва, – сказав Владика. Першочерговим завданням пастиря є опіка парафіян. А це, в першу чергу, звершення богослужінь, Сповідь і духовне просвітлення. Якщо все це присутнє, то паства стає сильною і внутрішньо зібраною для протидії розколу. Щоб мати таку сильну паству, від нас, як від пастирів, потрібно, щоб ми самі жили благочестиво, щоб ми своє життя розчинили в Молитві».

Блаженніший зазначив, що особливої уваги заслуговують переселенці із зони АТО і військові, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України і тепер повернулися додому.

«Ці люди потребують нашої духовної опіки», – наголосив Владика Онуфрій.

Попередній запис
Чи втримається УАПЦ в боротьбі з «Київським патріархатом»?
Наступний запис
Замість захопленого – новий храм для громади УПЦ на Рівненщині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее