1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Представники шести Помісних Церков співслужили главі РПЦ у річницю його інтронізації

Представники шести Помісних Церков співслужили главі РПЦ у річницю його інтронізації

1 лютого 2020 року в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя міста Москви відбулися святкування в частину 11-ї річниці інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Як повідомляє patriarchia.ru, в урочистому богослужінні взяли участь представники Антіохійської, Сербської, Болгарської, Грузинської Церков, а також Церкви Чеських земель і Словаччини та Православної Церкви Америки.

За Божественною літургією співслужили ієрархи Руської Православної Церкви, а також архієреї УПЦ: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф.

У богослужінні також брали участь представники Помісних Православних Церков: митрополит Филипопольський Нифон (Антіохійська Православна Церква); єпископ Моравицький Антоній (Сербська Православна Церква); архімандрит Феоктист (Димитров) (Болгарська Православна Церква); архімандрит Серафим (Шемятовський) (Православна Церква Чеських земель і Словаччини); протоієрей Данило Андреюк (Православна Церква в Америці); протоієрей Кахабер Гоготішвілі (Грузинська Православна Церква), клірик храму св. вмч. Георгія Побідоносця в Малих Грузинах м. Москви.

За богослужінням лунали сугубі прохання про єдність Православної Церкви і збереження Церкви від поділів і розколів, а також підносилися прохання і молитва про нині шанованого Святішого Патріарха Кирила. Предстоятель Руської Церкви звершив молитву про мир в Україні.

Попередній запис
До глави ПЦУ прибули делегації Константинополя, однієї митрополії ЕПЦ та двох обителей Афону
Наступний запис
Ті самі гості в ту саму хату

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее