1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ: Мета духовного подвигу – стяжати благодать Святого Духа

Предстоятель УПЦ: Мета духовного подвигу – стяжати благодать Святого Духа

На всі суперечки про те, якою є справжня мета життя людини на землі, відповів своїм життям преподобний Серафим Саровський, зазначив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй проповіді в день пам’яті преподобного. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Одні кажуть, що людина повинна все життя постити, і тоді вона виконує свою мету, інші кажуть, що людина повинна все життя каятися, треті кажуть, що людина повинна відвідувати немічних, допомагати їм, – сказав Архіпастир. – Але преподобний Серафим – той святий, який сказав чітко і ясно, яка мета земного життя людини. Мета подвигу людини, який він творить на землі – це набуття благодаті Святого Духа».

Блаженніший Владика наголосив, що «не пост, не молитва, не покаяння, не відвідування хворих є метою життя людини, але це засіб для здобуття благодаті Святого Духа … Тому що благодать Святого Духа дається людині за смиренність. Святий апостол Петро говорить, що “Бог смиренним дає благодать” (1 Пет. 5: 5)».

«Всі подвиги, які людина творить в молитвах, покаянні, допомоги немічним, – це засоби для того, щоб себе упокорити. А коли ми змиряємо себе перед Богом, тоді Бог дає нам благодать. Що таке Божа благодать? Це сила, яка не тільки дає нам життя, але яка зміцнює нас, робить нас гідними звання людини, це сила, яка втішає нас, яка допомагає нам в хворобах, яка допомагає нам терпіти, любити, прощати», – пояснив Блаженніший Онуфрій.

На закінчення проповіді Предстоятель побажав, щоб ми творили свій духовний подвиг на землі так, «щоб він нас вів до смирення, а смирення – до набуття Святого Духа, що не тільки допоможе проводити нам гідно земне життя, але сподобить вічності у Царстві Небесному».

Попередній запис
Митрополит Мелетій підтримав громаду захопленого храму в Товтрах
Наступний запис
Філарет закликав свою паству протестувати проти Епіфанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее