1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ зустрівся зі школяркою, яку активісти ПЦУ позбавили випускного

Предстоятель УПЦ зустрівся зі школяркою, яку активісти ПЦУ позбавили випускного

19 червня 2019 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зустрівся з прихожанкою Чернівецько-Буковинської єпархії Христиною Велущак, якій активісти ПЦУ заборонили святкувати випускний, повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

 

Випускницю 9-го класу навчально-виховного комплексу у селі Задубрівка Чернівецької області Христину Велущак не допустили на випускний вечір через те, що вона є парафіянкою канонічної Церкви. Зустріч Предстоятеля з дівчиною і її мамою Кароліною Велущак відбулася в резиденції Блаженнішого Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

 

Гості розповіли Блаженнішому Митрополиту Онуфрію про релігійний конфлікт у Задубрівцях і про те, як цей конфлікт вплинув на стосунки педагогічного колективу школи і жителів села. Говорили також про міжцерковне протистояння в регіоні.

 

Предстоятель привітав зі святом Пресвятої Трійці, побажав родині Христини Божої підтримки і заступництва святих на подальшому життєвому шляху і закликав залишатися вірними Богу і Його святій Церкві за будь-яких умов і в будь-яких випробуваннях. Блаженніший Митрополит Онуфрій дав дівчині і її мамі духовні настанови і благословення, а в пам’ять про свято вручив своїм гостям подарунки.

 

Нагадаємо, 9 червня 2019 року прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії повідомила про те, що батьківські збори випускного класу 9-річного навчально-виховного комплексу села Задубрівка Заставнівського району Чернівецької області заборонили учениці Христині Велущак та її матері відвідувати випускний вечір. «У тебе є все: диплом, вечірня сукня і зачіска. Але якщо ти ходиш в “церкву москалів” (УПЦ) – тоді святкуй вдома», – прокоментували ситуацію в єпархії. Пізніше сама дівчина розповіла, як релігійний конфлікт торкнувся її сім’ї та школи. Христина закінчила школу з відзнакою і збирається вступати до медичного коледжу, вона все своє життя є парафіянкою храму УПЦ на честь Собору Архістратига Михаїла, де співає на кліросі. Після того, як в селі почалося протистояння на релігійному ґрунті, дівчина стала піддаватися нападкам за вибір віросповідання. У день випускного однокласники Христини «поїхали в зал святкувати, а ми пішли ще до церкви, пофотографувалися, а потім відсвяткували всією православною сім’єю. У нас була одна випускниця, був настоятель, він нас підтримав, тому що це було дуже морально важко, я дуже боялася за Христину», – поділилася мати дівчини.

Попередній запис
Чиновник Мінкульту Юраш скликає на «форум єдності православних»
Наступний запис
Суд відкрив провадження за позовом УПЦ про незаконну реєстрацію «митрополії ПЦУ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее