1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ відмовився зустрічатись з екзархами Фанару та послом США

Предстоятель УПЦ відмовився зустрічатись з екзархами Фанару та послом США

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відмовився зустрічатись з екзархами, призначеними Константинопольським Патріархатом в Україну. Про це в інтерв’ю газеті «Вести» розповів керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич).

«Представники Константинопольського Патріархату, котрі прибули в Україну з певним завданням, на нашу думку, перебувають тут і діють антиканонічно. Тому, коли вони попросили, щоб їх прийняв Предстоятель нашої Церкви, то Блаженніший Митрополит Онуфрій категорично відмовився це робити», – сказав митрополит Антоній.

Також недавно було відмовлено у зустрічі послу США з особливих доручень з питань міжнародної релігійної свободи Семюелю Браунбеку.

«Після приїзду посла США Браунбека до України американські дипломати зробити запит на зустріч з керівництвом нашої Церкви. Їм було відмовлено, оскільки церковне питання повинне вирішуватись сугубо в рамках самої Церкви; для нас є неприйнятним, щоб на Церкву дивились, як на певну політичну організацію», – сказав митрополит Антоній. 

Попередній запис
Лобіст антицерковних законопроектів нардеп Єленський запевнив, що напади на храми УПЦ – «антиукраїнська пропаганда»
Наступний запис
Світовому Православ’ю загрожує найбільший розкол тисячоліття, – німецькі ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее