1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Предстоятель УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності

Предстоятель УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Незалежності

24 серпня 2020 року делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм взяла участь в урочистих заходах до Дня незалежності України, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочистості на території Національного заповідника «Софія Київська» та на Софійській і Михайлівській площах у Києві очолив Глава держави Володимир Олександрович Зеленський.

Предстоятеля УПЦ супроводжували митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Бородянський Марк, вікарій Київської єпархії, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, вікарій Київської єпархії та заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

«Сьогодні ми вчергове дякуємо Богу за дар незалежності, за прожиті в незалежній державі роки, що були сповнені як досягнень, так і втрат і помилок. Але попри все ми продовжуємо жити, трудитися й розвивати нашу країну, – сказав Митрополит Онуфрій, звертаючись до Президента України та представників релігійних організацій. – Україна подібна до красивого букету, який складається з різних квітів. І в цьому наше багатство. Хочу побажати сьогодні, щоб ми усвідомлювали істинну красу нашої країни, усвідомлювали цю всю різноманітність, плекали й зберігали цю красу. Молимося, щоб у нашій країні запанував мир, і не лише мир на Сході України, але передусім мир у наших серцях».

Також Митрополит Онуфрій взяв участь в урочистостях на Софійській площі.

Попередній запис
У Чорногорії влада заблокувала дорогу для хресного ходу
Наступний запис
Закликаємо долучитись до молитви за Україну, – митрополит Антоній

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее